Читај ми!

Случај Дикић, оптужбе и деманти

Београдска штампа већ данима објављује да се против неколико припадника Жандармерије и њеног команданта Братислава Дикића води истрага због сумње да су умешани у организовани криминал. Дикић демантује и каже да су медијски наводи о умешаности Жандармерије у организовани криминал и дискредитовање целе јединице је неодговорни.

Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а Србије воде истрагу против неколико припадника Жандармерије, међу којима је и командант Братислав Дикић, због сумње да су умешани у криминалне радње, преноси београдска штампа позивајући се на неименоване изворе. Дикић истиче да је писање медија неодговорно и позива надлежне да спроведу истрагу и о њеним резултатима обавесте јавност.

Новости пишу да је реч о сумњама да су почињена тешка кривична дела, попут рекетирања, уцењивања, зеленашења, неовлашћеног прислушкивања, па чак и планирање ликвидација.

Тај лист наводи и да су почеле претње припадницима Сектора унутрашње контроле и њиховим руководиоцима, а криминалистичка полиција је сазнала да се спремају чак и њихове ликвидације.

Обезбеђење Драгану Цветковићу, једном од начелника у Сектору унутрашње контроле, као и инспекторима Ивану Петковићу и Љубиши Пузовићу је појачано, пишу Новости.

Информер пише да је директор полиције Милорад Вељовић, после консултација с премијером Ивицом Дачићем, наредио хитну истрагу.

Вељовић, је, како преноси лист позивајући се на добро обавештене саговорнике, наложио да се до краја ове недеље утврди шта је истина и наводи из извештаја Службе за унутрашњу контролу полиције.

Према писању листа, истрагу овог случаја затражио је и први потпредседник Владе Александар Вучић.

Блиц пише да је начелника Управе криминалистичке полиције Родољуба Миловића недавно по београдским улицама јурило седам аутомобила, а у УКП-у мисле да је реч о возилима Жандармерије.

Лист наводи да је откривено како су бројни припадници ове јединице умешани у рекетирање, зеленашење, обезбеђивање сумњивих локала, као и да главну улогу у томе, како сумњају инспектори, има брат команданта Жандармерије Драган Дикић.

Дикићев одговор

Командант Жандармерије је у писму упућеном Кабинету министра унутрашњих послова навео да је неодговорним писањем медија дискредитована читава јединица која извршава најсложеније задатке.

"Србија постаје земља у којој више никада нико неће бити изнад закона, а како је у наведеним текстовима дискредитована цела јединица Жандармерије и њен командант, позивамо надлежне органе да спроведу истрагу и да о резултатима истраге обавесте јавност, а медије да се до
окончања истраге уздрже од објављивања текстова који дискредитују Министарство унутрашњих послова", наводи се у изјави Дикића.

Командант Жандармерије је протестовао што је та јединица у више београдских дневника доведена у контекст организованог криминала и подсетио да је реч о јединици Дирекције полиције у Министарству унутрашњих послова која "планира, организује и извршава најсложеније безбедносне задатке на целој територији Републике Србије у случајевима сузбијања тероризма, обезбеђивања јавног реда и пружања помоћи у ванредним ситуацијама".

"Једине активности јединице, које је спроводила, спроводи и спроводиће је заштита територијалног интегритета Републике Србије и живота сваког њеног грађанина", навео је Дикић.

Према његовим речима, у тренутку када се у Србији води бескомпромисна борба против криминала и корупције, јединица која је небројено пута показала на делу да су јој љубав према Србији, част и професионализам испред свега, налази се на удару прљаве медијске кампање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи