Читај ми!

Извињење Бачке Паланке Министарству одбране

Због "одређених ставова локалне самоуправе" о проблемима у вези са решавањем имовинско-правних односа Војске Србије и садашњих сувласника Карађорђева, председник општине Бачка Паланка Бојан Радман извинио се Министарству одбране.

Председник општине Бачка Паланка Бојан Радман извинио се Министарству одбране због "одређених ставова локалне самоуправе" о проблемима у вези са решавањем имовинско-правних односа Војске Србије и садашњих сувласника-задругара са територије те општине.

У изјави достављеној Танјугу, Радман је истакао да ће споразум Србије и Уједињених Арапских Емирата отворити нове развојне могућности Бачке Паланке, на задовољство свих њених грађана.

Због тога су, како је истакао, циљ и тежње те локалне самоуправе искључиво инсистирање на мирном решењу проблема који треба да омогући реализацију тог споразума.

"Поводом дешавања везаних за државно пољопривредно земљиште корисника Војне установе "Моровић" на територији општине Бачка Паланка у својству председника општине упућујем извињење Министарству одбране због одређених ставова локалне самоуправе о проблемима у вези са решавањем имовинско-правних односа између Војске Србије и садашњих сувласника-задругара са територије наше општине", навео је Радман.

Председник општине Бачка Паланка рекао је раније да је општина 1953. и 1954. године дала пољопривредно земљиште тадашњој Војној установи Карађорђево и да, пошто је та установа престала да постоји, земљиште мора бити враћено општини и понуђено на лицитацију пољопривредницима из те општине.

Званичници Србије и Уједињених Арапских Емирата постигли су договор о улагањима те блискоисточне земље у српски аграр и инфраструктуру, а уговор о томе требало би, како је раније данас најавио министар финансија и привреде Млађан Динкић, да се потпише крајем овог месеца у Абу Дабију.

Компанија "Ал Дахра" ће уложити око 400 милиона долара у пропале комбинате, укључујући и модернизацију мреже канала за наводњавање, а додатних 100 милиона долара биће намењено сељацима за куповину опреме, како би могли да модернизују своју производњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи