Читај ми!

Душан Јовчић победник у беседништву

Студент Факултета политичких наука Душан Јовчић победник финалног такмичења "Беседе у Зоранову част" које се од 2006. године организује у знак сећања на убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића.

На такмичењу у беседништву у знак сећања на Зорана Ђинђића победио је Душан Јовчић из Панчева, студент Факултета политичких наука.

Друго место на такмичењу "Беседе у Зоранову част" освојила је Кристина Живановић, а трећу награду добио је Никола Величков.

Победник такмичења Душан Јовчић рекао је да се за такмичење пријавио у знак поштовања према убијеном премијеру и жеље да истакне потребу да се данашњи проблеми у Србији рационално и критички сагледавају.

Сваке године тема такмичења је одабрани цитат из неког говора Зорана Ђинђића, а ове године тема беседа био је цитат "Србија ће бити боља него што јесте, ако сви ми будемо бољи него што јесмо".

Оцењиван је квалитет беседе, оригиналност извођења и јасност поруке, а у жирију су били председник ДС Драган Ђилас, Ружица Ђинђић испред Фондације Зоран Ђинђић, почасни председник ДС Борис Тадић, председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић,
глумице Дара Џокић и Христина Поповић и редитељ Дејан Мијач.

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је приликом доделе признања да су сви говори били одлични и да они показују да у Србији има много вредних младих људи.

"Ову земљу неће спасити политичари него они млади људи који напорно раде и школују се уз подршку родитељ", рекао је Ђилас.

После говора учесника финала "Беседе у Зоранову част" приказан је кратак документарни филм о убијеном премијеру Србије и прочитан његов говор студентима Бањалучког универзитета из фебруара 2003. године.

Идеја такмичења " Беседе у Зоранову част" је да се, промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао Зоран Ђинђић, омогући младима да искажу способности и унапреде беседништво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи