Читај ми!

"Малолетан" са 86 година

Осамдесет шестогодишњи земљорадник Здравко Павловић из Брезовице код Уба петодневну казну затвора одслужио је у Казнено-поправном заводу за малолетнике у Ваљеву. Иза решетака је завршио пошто је одбио да плати прекршајну казну од 5.000 динара за неуређено растиње поред свог поседа.

У Казнено-поправном заводу за малолетнике у Ваљеву петодневну казну затвора одслужио је осамдесет шестогодишњи земљорадник Здравко Павловић из Брезовице код Уба. Павловић је иза решетака завршио пошто је одбио да плати прекршајну казну од 5.000 динара за неуређено растиње поред свог поседа. Казну је изрекао Прекршајни суд у Ваљеву.

Пошто у предвиђеном року на упозорење општинске инспекције није уредио растиње на поседу поред пута, Здравку Павловићу, старцу од 86 година, из Брезовице код Уба, судија за прекршаје одредио је казну од 5.000 динара. У међувремену је уредио посед али пошто је одбио да плати прекшај новчана казна му је замењена за пет дана затвора.

Здравко је у више наврата био поротник у суду, а у селу члан мировног већа. Сада, кад га је време прегазило, није се надао оваквом односу правосуђа према њему. Зато се и није жалио на судску одлуку.

У Брезовици мештани су изненађени што је, како кажу, овај угледни старац завршио иза решетака. Мишљења су да је поштен сељак који никоме ништа нажао није урадио нити је имао сукобе са законом.

И поред свега, у суду сматрају да је закон исти за све. После годину дана спроведена је и према овом старцу.

По изласку из затвора Здравко Павловић своје утиске дели са радозналим комшијама и верује да ће суд убудуће исто тако бити ефикасан према свима који су прекршили закон, а нарочито онима који су починили тешка кривична дела.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи