Читај ми!

Медаље за физичаре и математичаре

Екипе младих физичара и математичара враћају се у Србију са престижног такмичења у Румунији са златом, сребром и бронзама.

На традиционалним међународним такмичењима из физике и математике екипе из Србије постигле су изванредне успехе.

Међу физичарима, златну медаљу и титулу најбољег у експерименталном делу освојио је ученик 4. разреда Математичке гимназије Милан Крстајић.

Матуранти Математичке гимназије Емил Маид и Илија Бурић освојили су сребрне медаље.

Бронзу су приграбили ученик 3. разреда Математичке гимназије Лука Бојовић, ученица гимназије из Крагујевца Љубица Вујовић и ученик гимназије из Зајечара Бојан Рошко.

На такмичењу из математике, матурант Математичке гимназије Симон Стојковић и ученик Гимназије из Ниша Жарко Ранђеловић освојили су бронзану медаљу.

Такође, похваљени су и ученици Математичке гимназије Лазар Радичевић, Јелена Тришовић, Иван Танасијевић и Вукашин Брковић.

Такмичење је одржано у Букурешту од 27. фебруара до 3. марта 2013. године, а реч је о веома престижним такмичења - "Romanian Master of Physics" и "Romanian Master of Mathematics".

Ове године такмичило се око 90 ученика из око 15 земаља као што су Румунија, Бугарска, САД, Велика Британија, Кина, Русија и друге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи