Читај ми!

За ефикасније финансирање РТС-а

Декан Факултета за културу и медије Миливоје Павловић рекао да треба усавршити постојећи модел наплате претплате за јавне сервисе уз рачун за струју, како би се том обавезом обухватио што већи број грађана.

Постојећи модел наплате РТВ претплате уз рачун за струју треба усавршити, како би се том обавезом обухватио што већи број грађана, рекао декан Факултета за културу и медије у Београду Миливоје Павловић. 

"У том случају, ако би се терет финансирања РТС равномерније распоредио, висина РТВ претплате би могла бити чак и мања, а РТС би могао безбрижније и успешније да испуњава своје крупне програмске задатке", рекао је Павловић агенцији Бета.

Медијски стручњак је навео да је оснивање јавног РТВ сервиса Србије исправно опредељење читавог друштва, утемељено на европским вредностима и стандардима, које гарантује Устав Србије.

"Можемо ми имати критички став према садржају програма РТС-а, или хвалити га, истина је да је јавни РТВ сервис последња одбрана плуралистичке медијске мисли", оценио је Павловић.

Како је истакао, јавни сервис мора да има стабилне услове финансирања како би програм био заштићен од утицаја власти или центара економске моћи.

"Ако се РТС-у не обезбеде стабилни и независни извори прохода, уредништво ће се још теже супротстављати притисцима приватних домена и појединачних интереса, а у програму ће се даље снижавати професионални и морални стандарди", додао је Павловић.

Пре две деценије као министар информисања, подсетио је Павловић предлагао је да се РТВ претплата наплаћује уз рачун за струју.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи