Читај ми!

Новчане стимулације судској администрацији

На основу рада и залагања на послу запосленима у правосудној администрацији исплаћиваће се месечна стимулација од 4.000 динара нето, рекао ресорни министар Никола Селаковић. Министарство ће обезбедити средства из уштеда увођењем нове и много рационалније мреже судова, истакао Селаковић.

Министар правде Никола Селаковић рекао је да је то министарство одлучило да се запосленима у правосудној администрацији, на основу рада и залагања на послу, исплаћује месечна стимулација од 4.000 динара у нето износу.

Селаковић је, након састанка са члановима свог кабинета, рекао да се не ради о линеарним стимулацијама за запослене у судовима и тужилаштвима, већ да ће оне бити исплаћене онима који активно обављају своје послове, а не и онима који одсуствују с посла, саопштено из Министарства.

То ће омогућити онима који раде више да примају и онај део зараде који је обезбеђен за колеге који раде мање, односно део стимулације који је намењен запосленима који се тренутно не налазе на раду, рекао је министар правде и државне управе.

Селаковић је истакао да је додатна средства за стимулације запослених у судској администрацији Министарство ће обезбедити из оних уштеда које ће настати у највећем делу увођењем нове и много рационалније мреже судова.

Министар је објаснио да је у претходном периоду велики износ новчаних средстава коришћен за путовања и трошкове одвојеног живота и све остало што је постојећа мрежа судова обезбедила као додатни трошак на терет буџета и грађана Србије који тај буџет пуне.

"У наредном периоду Министарство ће уложити максимум својих напора да обезбеди још боље материјално стање за запослене у правосудној администацији, јер су то људи који изузетно предано и посвећено раде тежак и одговоран посао", поручио је Селаковић, подсећајући да је судско особље међу најлошије плаћеним службеницима у читавом систему судске управе.

Такође, Селаковић је навео да ће се трудити да својом активношћу Министарство обезбеди што бољи материјални статус за њих, и подсетио да та врста стимулације, као и зарада у правосуђу уопште, зависи од наплате судских такси.

"Таксе су изворни приход правосуђа који служи, између осталог, и за поправљање материјалног стања запослених у том правосуђу", указао је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи