Читај ми!

Тијанић: Исправан став СНС-а о претплати

Поздрављам став СНС-а да "ни по коју цену" не дозволе увођење намета који би порески обавезници плаћали за РТС, каже генерални директор РТС-а Александар Тијанић. Чврсто верујем да напредњаци имају бољи предлог од комисије Министарства за културу за обезбеђивање живота два јавна сервиса, истиче Тијанић.

Генерални директор Радио-телевизије Србије Александар Тијанић поздравља став Српске напредне странке да "ни по коју цену" неће дозволити увођење новог намета који би грађани са пореским обавезама плаћали за РТС и истакао да "чврсто верује" да СНС има бољи предлог.

"Поздрављам такав став највеће владајуће проевропске странке и чврсто верујем да они имају бољи предлог него што је предлог комисије Министарства за културу, како би се обезбедио живот два јавна сервиса, Војводине и Србије", рекао је Тијанић агенцији Бета.

Тијанић је истакао да нема европске земље без јавног сервиса.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић рекао је раније данас да је Председништво СНС одлучило да неће дозволити увођење новог намета, неке врсте обавезне претплате, коју би грађани са пореским обавезама плаћали за јавни сервис, како је то "незванично предложило Министарство културе или Министарство финансија".

Мировић је навео да су грађани прилично осиромашени и да су њихови кућни буџети све тањи и да је вишегодишња погрешна економска политика претходних влада довела велики број грађана на ивицу егзистенције.

"СНС као одговорна странка неће подржати увођење новог намета који би додатно осиромашио грађане", рекао је Мировић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи