уторак, 26.02.2013, 18:59 -> 20:09
štampajУсагласити Правилник о афлатоксину у храни
Удружење произвођача млека тражи да се приступи усаглашавању Правилника о присуству афлатоксина у сточној храни јер, према важећим документима, дозвољен ниво афлатоксина у храни директно производи концентрацију афлатоксина у млеку који је у нивоу са старим правилником.
Неопходно је да се приступи усаглашавању Правилника о присуству афлатоксина у сточној храни јер, према важећим документима, дозвољен ниво афлатоксина у храниву директно производи концентрацију афлатоксина у млеку који је у нивоу са правилником који је био на снази до 2010. године, саопштило је Удружење произвођача млека.
"Ради санације насталог стања и усаглашавања система контроле са европским стандардима неопходан је транзициони период од минимум годину дана. Инсистирамо да се формира стручни тим који ће у наредним годинама радити мониторинг безбедности комплетног ланца хране", каже се у саопштењу.
У рад тима, наглашава Удружење, морају да буду укључени релевантни стручњаци, надлежне институције, фармери и прерађивачи.
"Неопходно је да Министарство пољопривреде по хитном поступку обезбеди свим фармерима расподелу здравог кукуруза, сву неопходну количину апсорбената, као и израду свих неопходних лабораторијских анализа о свом трошку", наводе произвођачи млека.
Они апелују да се о овом питању на даље приступа са искључиво стручног становишта и да се заустави сваки вид политизације и манипулације чињеницама у јавности.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар