Читај ми!

Храна са коштаним брашном само за кућне љубимце

Ветеринарски завод Суботица не производи сточну храну с месним коштаним брашном, саопштила "Викторија група" у чијем саставу послује та институција. Овај састојак се искључиво употребљава за производњу хране за кућне љубимце, истиче се у саопштењу.

"Викторија група", у чијем саставу послује "Ветеринарски завод Суботица", саопштила је да не производи сточну храну с месним коштаним брашном.

"Овај састојак се искључиво употребљава за производњу хране за кућне љубимце (псе и мачке)", истиче се саопштењу "Викторија групе".

У саопштењу који је та група издала због, како пише, нетачних информација у медијима да је Ветеринарски завод Суботица угрозио зрдавље грађана производњом сточне хране са месним коштаним брашном, прецизира се да то брашно, увезено из Европске уније, није крављег, већ ћурећег порекла.

"Сви састојци које Ветеринарски завод Суботица користи у производњи, било да су домаћег порекла или из увоза, пролазе строге процесе интерне контроле квалитета, као и инспекцијске контроле, и поседују сву пратећу документацију, укључујући и о пореклу робе", пише у саопштењу.

"Викторија група" поручује да о свему постоји јасна и доступна документација те компаније и републичких инспекција.

"Извештај Републичке ветеринарске инспекције Министарства пољопривреде од 31. децембра 2012. године потврђује наше наводе о исправном коришћењу сировина у производњи хране за животиње", наводи се у саопштењу.

"Викторија група" наглашава да Ветеринарски завод Суботица послује у складу с прописима Србије и да ни на који начин није угрозио, нити ће угрожавати безбедност својих производа и сигурност грађана.

Производни процеси у тој компанији одвијају се у складу са: ISO стандардима, GMP+, IFS, HACCP, а производи се извозе на тржиште Европске уније, земаља ЦЕФТА и Русије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи