Читај ми!

Сваки динар потрошен наменски

У ресору који води министар саобраћаја Милутин Мркоњић никад ни један динар није потрошен ненаменски, саопштило Министарство саобраћаја поводoм пријава Државне ревизорске институције.

Министарство саобраћаја је саопштило да у ресору који води министар саобраћаја Милутин Мркоњић никад ни један динар није потрошен ненаменски.

Поводом информације која се односи на налазе Државне ревизорске институције у тадашњем Министарству за инфраструктуру за 2011. годину, министарство саобраћај је навело да су "средства за изградњу путне инфраструктуре о којима се у тексту ради, утрошена наменски за изградњу путева у општинама у Србији".

"ДРИ је у свом налазу контроле за 2011. годину дала примедбу на непостојање процедуре на основу које министарство додељује средства за реализацију пројеката путне инфраструктуре у општинама", кажу у Министарству саобраћаја.

Сугестија коју је ДРИ дала министарству је, како је наведено, одмах прихваћена и у министарству је сачињено упутство и процедура расподеле средстава из буџета за реализацију пројеката путне инфраструктуре.

"Што се тиче примедбе ДРИ на изградњу и финансирање локалних путева у општини Нови Пазар, она се односи на процедуру избора извођача радова сходно Закону о јавним набавкама. Општина је, имајући у виду да се ради о правцима чији износ не прелази вредност прописан за јавне набавке мале вредности, спроводила поступке јавне набавке мале вредности, јер се радило о различитим путним правцима и различитим временским периодима", истичу у министарству.

Тадашње министарство је апсолутно прихватило сугестију ДРИ и за изградњу локалних путева прописало обавезно примену отвореног поступка јавне набавке без обзира на висину улагања и без обзира на временски период текуће године у којем се средства за изградњу путног правца додељују, наведено је у саопштењу.

ДРИ је у Сектору за ревизију буџета и буџетских фондова поднела 100 захтева за покретање прекршајног поступка, од којих се многе односе на одговорна лица у министарствима, међу којима је и Мркоњић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи