Читај ми!

Петровић: Био сам упознат са случајем инспектора

Бивши министар пољопривреде Душан Петровић рекао да је био упознат са случајем смењеног инспектора из Лесковца који је указивао на неправилности у вези пилећег меса. Петровић каже и да је из Управе за ветерину тада добио информације да нису утврдили никакве неправилности и да је месо било исправно.

Некадашњи министар пољопривреде Душан Петровић изјавио је да је био упознат са случајем смењеног инспектора из Лесковца који је указивао на неправилности у вези пилећег меса, као и да је из Управе за ветерину тада добио информације да нису утврдили никакве неправилности и да је месо било исправно.

Упитан о случају смене ветеринарског инспектора који је службено пријављивао организоване незаконитости и неправилности на штету српских сточара, безбедности исхране, буџета Србије и самосталности инспекцијске службе, Петровић је навео да му је из Управе за ветерину речено да су урадили све потребне анализе и да нису утврдили никакве неправилности.

"Рекли су ми да су урадили све потребне налазе, да су извршили инспекцијски надзор и да нису утврдили никакве неправилности у тим објектима о којима се ових дана нешто разговара", рекао је Петровић новинарима у парламенту.

Случајеве попут ветеринарског инспектора, према речима Петровића, решавају директори управа, а не министри, због чега је, како каже, права адреса за све одговоре Управа за ветерину.

"Оно што сам сигуран је да сам људима у мом кабинету дао налог када смо видели да постоји жалба тог шефа инспекције из Лесковца да заједно са Управом за ветерину провере и утврде шта се дешавало. Управа ветерину је други пут када је решавала о тој ствари, колико се сећам, донела исту одлуку. Врло је важно да сви добијемо одговор о чему се ту ради", рекао је Петровић.

Петровић је рекао да је информисан да је све рађено по прописаној процедури, да је и Владина комисија разматрала жалбу и усвојила је, али да је то враћено на поступање Управи за ветерину која је поново донела исту одлуку, за коју је сматрала да је законита и целисходна.

"Немам никаква сазнања да је нешто незаконито било рађено када је отворено питање због жалбе о којој говорите и због одлуке Владине комисије. То питање је врло озбиљно узето од стране људи у мом кабинету који су били задужени за правне послове, то је отворено са надлежнима у Управи за ветерину, они су рекли да имају потпуну и јасну слику о случају, узели су ту ствар да раде поново у поступку и видели сте какав је резултат. Али они ће вам рећи, сигуран сам да ту нема неке мистерије", рекао је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи