Читај ми!

Нови Сад: Сачекати са принудном наплатом

Одлука поверилаца АТП "Војводина" да крену у принудну наплату средстава са рачуна Града Новог Сада погрешна, оцениле градске власти Новог Сада и поручиле да треба сачекати коначну одлуку Врховног касационог суда.

Градске власти у Новом Саду оцениле су као "погрешну" одлуку поверилаца Аутотранспортног предузећа (АТП) "Војводина" да крену у принудну наплату средстава са рачуна Града и поручиле да треба сачекати да се заврши поступак ревизије и коначна одлука Врховног касационог суда.

"У случају да се средства наплате принудним путем и поделе повериоцима, а да одлука Врховног касационог суда буде супротна садашњој пресуди, биће практично немогуће вратити средства у буџет Града. За то ће такође неко сносити одговорност", наводи се у саопштењу, које је потписао члан Градског већа задужен за финансије Дејан Мандић.

Упозорава се да ће, уколико дође до принудне наплате, Град Нови Сад морати да уради ребаланс буџета за 2013. годину и да смањи позиције буџета које се углавном односе на инвестиције и капиталне пројекте. Додаје се да то "свакако не би било добро за Град и грађане Новог Сада".

Повериоци АТП "Војводина" одлучили су јуче да принудно наплате своја потраживања на која су стекли право пресудом Привредног апелационог суда у Београду, којом је Град Нови Сад обавезан да исплати 1,3 милијарди динара.

Представник бивших радника АТП "Војводина" Љубомир Леловић рекао је да радници сада очекују да им буду исплаћене заостале зараде и да ће послодавац почети да их исплаћује већ од сутра.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је пре неколико дана да је у петак истекао рок у којем Град има право да добровољно исплати дуговања АТП "Војводина" у износу од 1,33 милијарде динара, а од понедељка пресуда постаје извршна, што значи да ће моћи да се изврши принудна наплата.

Према његовим речима, Град није постигао договор са повериоцима АТП "Војводина", због чега не постоји ниједно средство које градска власт може да уложи како би спречила наплату. Најавио је да ће се у случају принудне наплате, одмах радити ребаланс буџета.

Скупштина града у петак је прихватила одлуку да Град Нови Сад затражи ревизију судског поступка пред Врховним касационим судом Србије у спору са АТП "Војводина" који је недавно изгубио.

Привредни апелациони суд донео је пре две недеље одлуку да је Град Нови Сад дужан да са 1,3 милијарди динара обештети АТП "Војводина" у спору око изградње нове аутобуске станице.

Суд је оценио да Град није поштовао тадашњи Генерелни урбанистички план, којим је било предвидјено да садашња Медјумесна аутобуска станица треба да постане приградска, а да се нова изгради на плацу АТП "Војводина".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи