Секретаријат: Донети уредбу о откупу млека

Војвођански секретаријат за пољопривреду позвао је републичку владу да донесе уредбу којом ће обавезати произвођаче да откупљују млеко од сељака.

Војвођански секретаријат за пољопривреду затражио је од Владе Србије да уредбом обавеже произвођаче млека да наставе откуп млека од сељака.

"Држава не сме да дозволи да штету у проблему који је сама направила, сада једино сносе произвођачи млека", наводи се у саопштењу.

Секретаријат је поздравио одлуку Министарства пољопривреде да започне контроле кукуруза који се користи у сточној исхрани и који је узрочник појаве опасног афлатоксина у млеку.

"Поздрављамо одлуку Министарства, које је коначно, па макар и са шест месеци закашњења, признало проблем и почело да га решава тамо где је и проблем настао, а то је у кукурузу", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће покрајински секретаријат за пољопирвреду активно учествовати у решавању тог проблема на територији Војводине.

"Подсећамо да је Министарство пољопривреде више радило свој посао, а мање штитило тајкуне и монополисте у преради млека и да се мање бавило политиком, овај проблем би био решен знатно раније", оцењује се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је данас одржан први састанак Радне групе за праћење стања присуства афлатоксина у животним намирницама и храни за животиње на територији Војводине, на којем је закљуцено да се отпочне бесплатни мониторинг сточне хране на фармама на
територији покрајине.

Узорковање хране за животиње и кукуруза бесплатно ће обављати Научни институт за прехрамбене технологије ФИНС из Новог Сада. Радна група ће после анализа донети препоруке за начин побољсања квалитета хране за животиње на фармама, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи