Читај ми!

Поступак против директора Института за онкологију

Антикорупцијски поступак поступак против директора Института за онкологију Војводине Душана Јовановића због сумње да је омогућио допунски рад и убацивање страних држављана преко реда.

Агенција за борбу против корупције покренула је поступак против директора Института за онкологију Војводине у Сремској Каменици Душана Јовановића због сумње да је омогућио да се на Институту организује допунски рад и да се преко реда на листе чекања за зрачну терапију убацују страни држављани.

Како је објављено на сајту Агенције, у пријави се наводи да је Јовановић пропустио да благовремено укаже надлежним органима на проблем недостатка апарата што је утицало на повећање броја пацијената који не могу да остваре права из обавезног здравственог осигурања, чиме је доведено у питање поверење грађана у савесно и одговорно вршење јавне функције.

Поступак је покренут јер је Агенција утврдила да постоји сумња да је Јовановић поступио супротно одредбама Закона о Агенцији тако што је омогућио да се на Институту организује допунски рад и да се преко реда на листе чекања за зрачну терапију убацују страни држављани на штету лица која уживају право на обавезно здравствено осигурање Републичког завода за здравствено осигурање Србије, а све у циљу стицања користи за себе, односно друга лица.

Јовановић има рок од 15 дана да се, од дана пријема обавештења о покретању поступка, изјасни о цињеницама и достави доказе за своје наводе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи