Читај ми!

Одговор Колегијума РТС-а министру Динкићу

Радио-телевизија Србије никада ни од кога није тражила стотину милиона евра, па ни од државе. То је сума коју смо, уз претплату и маркетинг, до почетка кризе, сами обезбеђивали, саопштио је Колегијум РТС-а одговарајући на констатацију министра Млађана Динкића да "држава нема стотину милиона евра за буџет Јавног сервиса".

Министар Млађан Динкић, одговарајући на питање новинара, рекао је да "држава нема стотину милиона евра за буџет Јавног сервиса" и да би са толиким буџетом "свако могао да води телевизију".

Колегијум РТС-а саопштио је да Радио-телевизија Србије никада ни од кога није тражила стотину милиона евра, па ни од државе.

"То је сума коју смо, уз претплату и маркетинг, до почетка кризе, сами обезбеђивали. Рецимо, 2008. сабрали смо 106 милиона евра. Прошле године сакупили смо 67 милиона евра. Поменута сума од сто милиона, коју коментарише министар Динкић, односи се на збир могуће претплате, затим маркетиншког прихода и тек онда, са евентуалном државном доплатом, долазимо до суме која је неопходна за рад и опстанак Јавног сервиса ове величине и оволиких обавеза", наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, министар Динкић вероватно зна да трећину претплате држава порезима и данас одмах узима за себе.

"Могуће је да Србија постане једина европска земља без свог Јавног сервиса. Можда неко довољно моћан процењује да је све што данас нуде комерцијалне ТВ станице довољно Србији. Следећи јавни сервис је у Загребу. Њему хрватска држава обезбеђује 200 милиона евра годишње. Тек би са тим новцем заиста свако могао да води и српски јавни сервис", саопштио је Колегијум РТС-а.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи