Читај ми!

Нада за скоро помирење Срба и Албанаца

Надам се да ће ускоро доћи до помирења Срба и Албанаца и да ће живети заједно као браћа, рекао патријарх српски Иринеј у Призрену. По подне седница Синода СПЦ.

Патријарх српски Иринеј рекао у Призрену да се нада да ће ускоро доћи до помирења Срба и Албанаца и да ће живети заједно као браћа.

Иринеј је уз саслужење архијереја и свештенства Епархије рашко-призренске служио свету архијерејску литургију у Цркви светог Ђорђа у Призрену.

Литургији је присуствовало неколико десетина верника. Обраћајући им се након литургије, патријарх је рекао да је заједно са архијерејима дошао да охрабри народ да остане, али и да народ охрабри њих, јер је то, како је рекао, храбар народ, који остаје и опстаје на простору Косова и Метохије.

"Ја бих се молио Господу да се то време поново врати и да Срби и Албанци живе заједно као браћа на овим благословеним просторима. Знајте да све што ви доживљавате овде и ми преживљамо као заједничку невољу, али и заједничку наду да ће свему томе доћи крај", истакао је патријарх. 

У Епископском двору у Призрену одржава се редовна седница Синода СПЦ и Одбора за Косово и Метохију, саопштено је из Епархије рашко-призренске.

На седници ће бити разговарано о проблемима са којима се Црква суочава на простору Косова и Метохије, као и о мерама које Црква треба да предузме како би се обезбедила боља заштита народа, светиња и културне баштине.

Патријарх српски Иринеј свечано је у среду увече дочекан у манастиру Грачаници где је у пратњи Владике Теодосија допутовао на Косово и Метохију.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи