Читај ми!

Нема снега, путари спремни

Зимске службе путарских предузећа поручују да су и поред топлог времена, спремни за снег. Путари кажу да се сцене из децембра, када су се труднице порађале у сметовима и тенкови извлачили аутобусе - неће поновити.

Температуре у Србији су већ данима у плусу и осим на планинама - снега нема. Путари поручују да их снег неће изненадити и да се неће поновити децембар у којем су се труднице порађале у сметовима, а тенкови извлачили завејане аутобусе. У "Путевима Србије" кажу је део средстава од 820 милиона динара колико је стигло од Владе Србије, упућен путарима који сада имају све услове да реагују на одговарајући начин.

Јача зима највероватније ће заобићи Србију. Ипак, из "Путева Србије" подсећају да ће снега ипак бити на преласку фебруара у март и да се без обзира на прогнозу морају спремати као да ће га бити стално.

Тренутно, Влада дугује 500 милиона за децембар, за зимско одржавање, а локална самоуправа 300 милиона. Међутим, Влада је "Путевима Србије" уплатила 820 милиона за јануар, па средстава има довољно и за плате и за отплату кредита.

"Ми имамо прилив од путарине од око 20 до 30 милона динара дневно и онда и од тих средстава одмах уплаћујемо путарима за плату . У овом тренутку сви путари су примили плату за прошлу годину има и неких који нису добили јануар али ће га ових дана добити", каже в.д. директора Путеви Србије Зоран Дробњак.

У Крушевцу је било много проблема на почетку сезоне, било је машина и људи, али не и новца за гориво.

"Новац ће нам значити много у циљу текуће ликивидности, као и исплате месечних плата, а део новца иде за отплату кредита и дугова које имамо према нашим добаљацима. Најгоре је кад пада на путном правцу Бор-Зајечар. Новац који је стигао за зимску службу доноси бољу организацију", каже директор "Крушевац пута" Милан Миленковић.

"Одржавамо 1.500 километара путева. Набавили смо 3.500 тона соли и 18.000 тона ризле. На пунктовима имамо 35 возила, малих и већих камиона, имамо 8 утоварних машина, средстава држимо на 9 организованих пунктова", објашњава извршни директор "Предузећа за путеве Зајечар" Бојан Алексић.

По ко зна који пут, показује се да редован прилив средстава значи и бољу организацију и бољу припрему. Путари кажу да су 100 одсто спремни. Последњу оцену ипак дају возачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи