Читај ми!

Николић помиловао Вучка Манојловића

Председник Србије Томислав Николић помиловао Вучка Манојловића, који је провео 27 година у затвору због убиства тужиоца у Лесковцу. Манојловић првобитно осуђен на смртну казну, која је 2002. замењена затвором у трајању од 40 година.

Одлуку о помиловању Вучка Манојловића, који је 27 година провео у затвору због убиства тужиоца у Лесковцу, донео је председник Србије Томислав Николић.

Манојловић (66) je октобра 1986. године првобитно осуђен на смртну казну, јер је, како је наведено у пресуди, две године раније по изласку из затвора, у намери да се освети за петогодишње робијање због силовања, убио заменика окружног јавног тужиоца у Лесковцу Драгомира Крстића.

Њему је на терет стављено и да је покушао да убије истражног судију Братислава Гавриловића и припремао убиство судије Младена Јанковића.

Сва тројица су учествовала у судском предмету против њега у лесковачком Окружном суду.

Тадашњи председник Србије Милан Милутиновић помиловао је августа 2002. године Манојловића и смртну казну заменио затвором у трајању од 40 година.

У факсимилу документа о помиловању, објављеном на сајту Јужних вести, наведено је да је Манојловић 2004. поднео молбу за помиловање.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи