Читај ми!

Одговор Љиљане Смајловић Драгану Ђиласу

Љиљана Смајловић, председница УНС-а, затражила од лидера ДС-а Драгана Ђиласа, да не увлачи УНС и њу лично у своје политичке игре и позвала га да подржи иницијативу за прекид политике дисциплиновања и контроле медија.

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић затражила је од градоначелника Београда и председника Демократске странке Драгана Ђиласа да не увлачи УНС и њу лично у своје политичке игре и позвала га да подржи иницијативу за прекид политике дисциплиновања и контроле медија.

У реаговању на Ђиласово писмо у којем јој он замера због упућених критика после његове тужбе против листа Курир у којој је тражио 120 милијарди динара одштете, Смајловићева је позвала Ђиласа да на УНС не сваљује одговорност за последице политике своје странке и других партија.

"Плашите се да судије неће смети да пресуде у Вашу корист? Тражите кривца за накарадну реформу и престрашено правосуђе? Осврните се прво око себе. Ми тек што смо из затвора извукли колегу Ласла Шаша, кога је "реформисани" судија осудио уз накарадно образложење да је недопустиво критиковати јавне личности", наводи се у писму председнице УНС-а.

Љиљана Смајловић је навела и да у новинарским редовима није мало жртава "реформисаног правосуђа", и да је "УНС, на жалост, једна од њих".

"Не покушавајте на нас да сваљујете одговорност за уређивачку политику Курира. Је ли УНС 2009. донео репресивни закон о медијима са намером да се обрачуна са Куриром, да би га потом ставио под своју контролу? Или је то чинила владајућа коалиција којој је Ваша странка била на челу", упитала је Смајловићева у одговору на писмо лидера ДС-а.

Смајловићева је подсетила да је УНС-у водио "огорчену битку против тог неуставног и антиевропског закона" о медијима.

Председница УНС је предложила Ђиласу да уместо тужби подржи иницијативу за престанак контроле медија.

"Предлажем Вам нешто друго: да заједно прогласимо дисконтинуитет са политиком дисциплиновања и контроле медија. Можемо да почнемо већ сутра, на јавном слушању о медијским слободама у Скупштини Србије, заказаном за 13 сати. А неће Вас коштати ни динара", рекла је Смајловићева.

Ђилас је пре некoлико дана рекао да је свој одштетни захтев у тужби против дневног листа Курир смањио са 120 милијарди динара на милион динара.

"Уколико сматрате да је мој одштетни захтев и даље висок, молим Вас да ме обавестите колика је по Вама примерена цена за вређање Драгана Ђиласа и угрожавање његове безбедности и безбедности његове породице", навео је Ђилас у јавном писму председници Удружења новинара Србије Љиљани Смајловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи