Помен принцези Маргарити у Лондону

Чланови породице Карађорђевић присуствовали су помену британској принцези Маргарити у Српској православној цркви Светог Саве у Лондону.

Помену британској принцези Маргарити у Српској православној цркви Светог Саве у Лондону, присуствовали су чланови породице Карађорђевић, саопштено је из канцеларије Александра Карађорђевића. Пинцеза Маргарита преминула је 15.1 2013. године у Великој Британији.

Принцеза Маргарита била је супруга Томислава Карађорђевића, брата краља Петра Другог Карађорђевића, с којим је имала двоје деце, принца Николу и принцезу Катарину.

Помену су присуствовати и војвода од Единбурга, који је ујак принцезе Маргарите, већи број принчева и принцеза разних држава, као и амбасадор Србије у Великој Британији.

Помен су служили епископ британско - скандинавски Доситеј и Викарни епископ патријарха српског Иринеја Андреј.

Принцеза Маргарита рођена је 14. јула 1932. у Шлос Салему у области Баден у Немачкој. Била је ћерка маргрофа (принца) Бертолда од Бадена и принцезе Теодоре од Грчке и Данске (сестре војводе од Единбурга). Принцеза је била блиска рођака принца од Велса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи