Читај ми!

Тадић пред истражним судијом

На основу тужбе коју је још 2004. поднео пензионисани начелник Управе за безбедност Ацо Томић, истражни судија Првог основног суда у Београду сутра ће саслушати бившег председника Србије Бориса Тадића.

Бившег председника Србије Бориса Тадића сутра ће саслушати истражни судија Првог основног суда у Београду по тужби коју је 2004. године против њега поднео пензионисани начелник Управе за безбедност Ацо Томић.

 

Први основни суд у Београду за сутра је заказао саслушање бившег председника Србије, после чега би судија требало да одлучи да ли ће покренути истрагу против њега, преноси Танјуг.

Пензионисани генерал терети Тадића да је као министар одбране починио злоупотребу положаја, јер је његовом одлуком пензионисан након неоснованог хапшења у акцији "Сабља".

Томићевом тужбом били су обухваћени и некадашњи министар полиције Душан Михајловић, шеф Бироа за информисање Владе Србије Владимир Беба Поповић и начелник Генералштаба Бранко Крга, али су оптужбе против њих застареле па би евентуално могли да буду позвани да сведоче у том поступку, рекао је Танјугу Томићев адвокат Горан Петронијевић.

Генерал је у тужби навео да су га бивши тужени функционери неосновано повезали са "земунским кланом" и ухапсили супротно прописима због чега је провело 100 дана у притвору.

Због неоснованог боравка у притвору Томићу је касније исплаћена велика материјална одштета, око шест милиона динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи