Читај ми!

Јанковић: Пропуст полиције и социјалних радника

Центар за социјални рад и полиција у Јагодини пропустили да заштите жену од насиља у породици, иако су имали довољно сазнања да то спрече, утврдила је служба Заштитника грађана.

Заштитник грађана Србије утврдио је да су Центар за социјални рад у Јагодини и полиција у том граду, упркос томе што су имали довољно сазнања, пропустили да заштите једну жену од насиља у породици.

Како се наводи у саопштењу из те институције, заштитник грађана је затражио да се због тога утврди евентуална одговорност запослених у јагодинској полицији и Центру за социјални рад.

"Заштитник грађана је утврдио да су та два органа, која су имала довољно сазнања о постојећем насиљу, пропустила да предузму све законом прописане мере, као и стандардне мере заштите жене од насиља, али и да успоставе свобухватну међусобну, односно сарадњу са другим надлежним органима, како би се сачували животи жртве насиља, али и починиоца", указала је служба Заштитника грађана.

Центру за социјални рад и полицији у Јагодини препоручено је да се убудуће, у случајевима насиља у породици, нарочито родно заснованог насиља, у највећој мери користе својим надлежностима и овлашћењима ради заштите жртава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи