Читај ми!

Ускоро српско-хрватске пограничне патроле

Ускоро ће се потписати Споразум између хрватске и српске полиције о успостављању заједничких пограничних патрола, рекао начелник Управе граничне полиције Републике Србије Ненад Бановић.

Шеф управе граничне полиције Србије Ненад Бановић најавио је ускоро потписивање споразума између српске и хрватске полиције о успостављању заједничких пограничних патрола, како би се спречавале илегалне имиграције, шверц, трговина људима и одлазак лажних азиланата преко Хрватске у земље ЕУ.

"Преговори о томе су доведени до краја, а две полиције већ годинама одлично сарађују на свим пољима", изјавио је Бановић у емисији "Хоризонти" Хрватске телевизије.

Бановић је најавио да ће по том споразуму у једном возилу заједно патролирати хрватски и српски полицајци у својим униформама и са својим оружјем.

"Задатак ће им бити спречавање илегалних имиграција, шверца, трговине људи и одласка лажних азиланата преко Хрватске у земље ЕУ", рекао је Бановић.

Шеф управе граничне полиције Србије најавио је и размену оперативних података који се тичу борбе против свих облика организованог криминала.

Хрватски и српски полицајци чувајући границе своје државе практично ће чувати и границу првог суседа, али и границу ЕУ, чија ће чланица Хрватска постати 1. јула.

Бановић је истакао велик проблем с којим се Србија суочава, јер велик број држављана Србије, углавном Албанаца и Рома с југа, одлазе у земље ЕУ и траже азил.

Због тога су поједине земље ЕУ, пре свега Немачка, упозорили Србију да је, ако се проблем не реши, могуће поновно враћање виза за њене грађане.

Као и Хрватска, Србија је на удару имиграната који долазе из Азије и Африке, па је лане приликом илегалних прелазака границе ухваћено 18.000 лица којима је крајње одредиште била нека од западноевропских земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи