Читај ми!

Синдикат правосуђа осудио укидање стимулације

Укидање стимулације запосленима у правосуђу, најоштрије је осудио синдикат правосуђа Србије. Синдикат је оценио да су услови рада у правосуђу катастрофални.

Синдикат правосуђа Србије најоштрије је осудио укидање стимулације запосленима у правосуђу.

"Најоштрије осуђујемо политичку одлуку уграђену у буџет којом се одузимају сопствени приходи директних корисника, због чега је укинута стимулација запосленима у правосуђу, односно смањена им је ионако ниска зарада за 3.000 динара", наводи се у саопштењу које је потписала председница тог синдиката Слађанка Милошевић.

Додаје се да би новац наплаћен на име прекршајних казни, судских такси, паушала, као и на име одлагања кривичног гоњења осумничених, морао да се уплаћује у правосудни буџет.

Синдикат је оценио да су услови рада у правосуђу катастрофални.

"Недостају зграде, радне просторије нису кречене више од 30 година,  у неким зградама излива се канализација, лифтови су покварени, дугује се странкама у поступку, запосленима у затвору се дугују трошкови превоза за неколико месеци", наводи се у саопштењу.

Саопштено је да се од прекршајних казни у Србији наплати 80 милиона евра годишње од чега 30 одсто задржавају општине на чијој се територији извршио прекршај.

Синдикат правосуђа Србије, како је наведено, поклониће по један компас председнику Владе и председнику Народне скупштине који би требало да их подсети да ускладе своје понашање са рецесијом и почну са штедњом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи