Читај ми!

Негодовања због текста у "Печату"

Текст објављен у недељнику "Печат" у коме су због националне припадности прозвани поједини новинари РТВ-а и председник НДНВ-а, осуђују покрајински одбор ДС-а и АНЕМ у одвојеним саопштењима.

Покрајински одбор Демократске странке оштро осуђује писање недељника "Печат" о појединим новинарима и Радио-телевизији Војводине, оцењујући да је реч о "језику мржње".

"Након спаљивања заставе Војводине, великог пораста криминала и формирања листа за одстрел, под крваву оштрицу језика мржње дошао је и Јавни сервис Војводине који емитује програм на 10 језика", наводи војвођански ДС у саопштењу за јавност.

Оцењује се да су лоши економски потези републичке владе и све теже живот грађана у директној пропорцији с покушајима стварања међунационалних тензија.

"Разбројавање Војводине на Србе и несрбе никоме неће донети добра. ДС неће дозволити никакву дестабилизацију и подривање највећег богатства на којем се темељи живот у Војводини, а то је управо чињеница да је Војводина Европа у малом, као регион с највише националних заједница", пише у саопштењу.

Недељник "Печат" је у тексту "Ди су наши РТВ новци" поједине уреднике и новинаре РТВ-а, као и председника Независног друштва новинара Војводине Динка Грухоњића прозивао због националне припадности.

"На основу увида у националну припадност већине руководилаца, од којих су неки поменути у тексту, али и на основу увида у програм новосадске ТВ, тешко је избећи закључак да иза тог злочина стоји разгоропађени хрватски лоби", написао је новинар Миодраг Зарковић у том тексту.

АНЕМ: Безобзирни националистички напад

Асоцијација независних електронских медија осуђује "безобзирни националистички" напад на руководиоце и новинаре РТВ и председника НДНВ Динка Грухоњића текст у недељника "Печат".

"АНЕМ изражава пуну солидарност с колегама из РТВ и НДНВ и са свима који трпе притиске због свог професионалног рада, залагања за демократске вредности и поштовање људских права", наводи се у саопштењу.

То удружење позива надлежне да реагују поводом напада и да сузбију медијски и сваки јавни говор који се "не може квалификовати другачије, него као распиривање националне мржње међу националним заједницама које живе у Србији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи