Читај ми!

УНС: Хитно истражити претње "Куриру"

Удружење новинара Србије затражило хитну истрагу и расветљавање свих околности поводом претњи које су упућене власнику "Курира" Александру Родићу и редакцији.

Поводом претњи које су упућене власнику "Курира" Александру Родићу и редакцији Удружење новинара Србије затражило је хитну истрагу и расветљавање свих околности.

У саопштењу УНС је навео да се у поруци која је у редакцију тог дневног листа стигла јуче наводи да је "Родић исти као и његов отац. Завршиће као Пуканић. Живи били па видели". Порука је потписана са "Атентатор".

У првој поруци која је редакцији стигла у понедељак, 14. јануара прети се дизањем у ваздух зграде у којој се налази дневник "Курир".

"Било би за вас здравије да више не лајете. Ја бих вам поручио да мало размислите. И вас и зграду ћемо дићи у ваздух", наводи се у поруци потписаној са "Анаконда".

УНС је позивао надлежне органе да хитно истраже све околности и да утврде ко је упутио претећу поруку.

Удружење је нагласило да свако ко је из било ког разлога незадовољан радом медија и новинара мора да користи законска средства и да се, уместо претњи и прозивки, обрати судовима части новинарски удружења или регулаторним телима као што су Савет за штампу и РРА.

Одредбама Кривичног законика за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем предвиђена је затворска казна од шест месеци до пет година затвора, подсетио је УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи