Читај ми!

Вечити са малишанима

Фудбалери Звезде и Партизана обишли децу која се лече од малигних обољења у Родитељској кући при Институту за мајку и дете. Дружење је резултат иницијативе највећег ланца болница у Турској "Аћи-бадема", који брине о здрављу фудбалера два клуба.

Уочи Православне нове године, фудбалери Партизана и Црвене звезде обишли су децу која се лече од малигних болести у Родитељској кући при Институту за мајку и дете у Новом Београду. Дружење је организовано на иницијативу највећег ланца болница у Турској, "Аћи-бадема", који брине о здрављу фудбалера та два клуба и где, већ годинама, на лечење неких болести о трошку Фонда могу и наши грађани.

Пре него што су стигли фудбалери, деца, родитељи, баке и деке пажљиво су гледали представу која им је приређена. Малишани су после представе били пуни утисака и истакли су да им се веома допала.

Када су стигли Деда Мраз и фудбалери Звезде и Партизана, поделили су новогодишње пакетиће и аутограме, и сликали се са малишанима. Како нису могли на терену, фудбалери су у дневном боравку Родитељске куће са малишанима одиграли неколико партија стоног фудбала.

"Видим колико деци значи, видим да је то феноменална ствар за њих, и суштина је негде да морамо то да радимо сви чешће", рекао је Радиша Илић из ФК Партизан.

"У овом тренутку је небитно ко највија за Звезду, ко за Партизан, ми смо дошли овде да овој деци покушамо да улепшамо колико толико овај дан", објаснио је фудбалер ФК Црвена Звезда Филип Касалица.

"Најзначајније су по мени две ствари, прво ови дечји осмеси, који ће трајати још дуго, дуго, а друга ствар, ја се надам и ови млади спортисти, ови млади људи, да ће заиста мало више ценити своје здравље и оно што раде, да ће можда мало мање да се нервирају за лоше трансфере и лоше поготке. Али у сваком случају, ми смо захвални на свему што овој деци може да донесе осмех на лице", истакла је Ирина Бан из Удружења "Звончица"

У Србији скоро сваког дана једно дете оболи, а сваке недеље једно дете умре од рака. У овом тренутку у Родитељској кући је девет породица чија се деца лече у Институту за мајку и дете. Годишње се у пет онколошких центара лечи око 500 малишана.

Неке од породица у родитељској кући су Јокићи и Матановићи. Јокићи истичу да су успели да излече дете од нон-хочкина за шест месеци.

Матановићи су из Подгорице, у кући су већ 37 дана и лече девојчицу од леукемије.

Од отварања у фебруару 2010. године, у Родитељској кући боравило је више од 175 породица из Србије, БиХ и Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи