Читај ми!

Исти услови за буџетске студенте

И ове године упис буџетских студената у наредну годину студија биће могућ са 48 бодова. Број испитних рокова остаће непромењен.

Упис буџетских студената ове школске године у наредну годину студија биће могућ са 48 бодова, као и прошле године, а и број испитних рокова остаће непромењен, речено је на седници Сената Универзитета у Београду.

Према предложеним изменама Закона о високом образовању, у новој школској години остаће шест испитних рокова, док ће од наредне године бити пет рокова, рекао је члан радне група за измене закона Владимир Смуђа.

Од школске 2013/14. године услов за упис године у својству буџетског студената биће са 50 бодова, рекао је Смуђа и навео да ће потом од школске 2014/15. године број рокова бити смањен на четири.

Измене предвиђају и да апсолвентски стаж опет буде годину дана, уместо шест месеци, какво је сада решење, казао је Смуђа и навео да би измене Закона требало да буду усвојене до почекта студентске школске године, почетком октобра.

На седници је разматран предлог правилника о полагању испита и оцењивању, али је усвајање тог документа одложено за наредну седницу Сената.

Предлог предвиђа обавезу факултета да воде статистику о полагању испита, и то по роковима и предметима и да податке достављају Универзитету. Факултет је дужан да утврди узроке лоше пролазности ако је мања од 30 одсто и да пропише механизме за отклањање "уског грла", речено је на седници.

Такође, пријављивање за упис на мастер и докторске студије продужено је до 10. октобра, а упис до 15. октобра, чиме се фактички одложе почетак школске године за ове студенте.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи