Читај ми!

Дан Универзитета у Београду

Универзитет у Београду обележава 204 година постојања. Поред свечане академије у Ректорату се додељују награде "Студент генерације". На Универзитету у Београду школује се 90.000 студената.

Данас је дан Универзитета у Београду, који обележава 204 године постојања. На 31 факултету, колико има наш најстарији и највећи универзитет, школује се 90.000 студената или више од трећине академаца у Србији. Дан Универзитета обележава се свечаном академијом у Ректорату и доделом награда студентима генерације.

Сваке године Универзитет у Београду додељује награду "Студент генерације". Младен и Иван су се тако први пут срели после завршетка Математичке гимназије. И опет су најбољи.

Студент Младен Радојевић који има просек 10 на Електротехничком факултету каже да је Математичка гимназија на почетку лепо сећање крунисано медаљом, као и да је у наставку школовања на факултету постигао леп успех.

Иван Миленковић са ФОН-а, који има просек 9,95 сада ради као сарадник у настави при катедри за информационе технологије.

"Могу рећи да су услови код нас релативно добри и да ми је јако драго што имам подршку факултета и државе у нечему што ме интересује" каже Младеновић.  

Кажу да је успех последица воље и добре организације. Многи од њих већ раде пројекте које финансира Министартво просвете и науке.

Санела Ђорђевић са Фармацеутског факултета са просеком 9,94 прича да су садржаји били добри и лаки за прихватање, али да је било напорно студирати, јер су понекад читаве дане проводили на факултетима.

Јована Сташић, која има најбољи научно-истраживачки рад крајем септембра почиње експеримент на факултету. "Услови студија су добри, није било толико лоше, само је потребно пуно одрицања и храбрости, али битна је жеље вероватно за сам успех", сматра Јована.

Проф. Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду мисли да не постоји генерално лоша професија.

"Ако студирате оно што волите, ви се трудите да то научите. А кад нешто научите то је добра професија. Нема лоших професија, има само лоших играча", истиче професор Ковачевић.

Најбољи студенти обећавају да ће завршити докторске студије на својим факултетима, и кажу да не размишљају да оду из земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи