Читај ми!

Вучић и Ворликова у Краљеву

Обновљену фискултурну салу у ОШ "Светозар Марковић" у Краљеву предали на употребу министар одбране Алекасандар Вучић и амбасадорка САД Мери Ворлик. Америчка војска инвестирала 300.000 долара у обнову сале на којој су радили амерички и српски војници.

Први потпредседник Владе и министар одбране Србије Александар Вучић и амбасадорка САД Мери Ворлик отворили су данас у Краљеву реконструисану фискултурну салу Школе "Светозар Марковић", која је оштећена у земљотресу у новембру 2010. године.

Европска команда америчке војске инвестирала је 300.000 долара у обнову сале, а Национална гарда Охаја послала је 32 војника из редова копнених и ваздухопловних снага да раде на пројекту заједно са 20 војника Војске Србије.

Амбасадорка Ворлик је на церемонији отварања сале истакла да је успешно окончање пројекта још једна потврда блиске сарадње и веза Војске Србије и Националне гарде Охаја.

"Највеће задовољство произлази из сазнања да је резултат напорног рада то што деца ове школе данас могу да уживају у спорту у једној модерној фискултурној сали у којој све функционише како треба", рекла је Ворликова.

Вучић је, у име Владе и Војске Србије, захвалио на средствима која је донирала војска САД, али и због чињенице да су припадници Националне гарде Охаја лично учествовали у радовима.

"Ми смо мала земља, поносног народа, која жели да сарађује са свима у свету и води рачуна о својој будућности, а наша будућност су наша деца и морамо улагати у њихово образовање и школовање", рекао је Вучић.

Министар одбране изразио је очекивање да ће постојање те савремене и добро опремљене фискултурне сале допринети да деца из Краљева израсту у шампионе у кошарци, одбојци и другим спортовима.

Свечаности су присуствовали и начелник генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, командант Националне гарде Охаја Дебра Ешенхурст и градоначелник Краљева Драган Јовановић.

Ученици школе су за госте приредили културно-уметнички програм, а најзаслужнијима за реализацију пројекта уручене су школске захвалнице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи