Читај ми!

Срце за Милоша

Милош Гајић из села Крћевца код Тополе више од две године води борбу да ојача срце које ради са 20 одсто капацитета. У Клиничком центру Србије чека позив за трансплантацију срца у Аустрији, која кошта 100.000 евра. За сада прикупљена половина потребног новца.

Када је реч о трансплантацији срца, ни струка, ни Фонд и Министарство здравља, нису нашли начин да помогну онима којима је неопходно ново срце. Трансплантација срца се већ 13 година не ради у нашој земљи, а они којима је неопходна та интервенција морају да прикупе новац и потраже помоћ у некој страној клиници. 

Милошу Гајићу из села Крћевца код Тополе њиву и спорт заменили су болнички кревет и непрекидне терапије. Више од две године води борбу да ојача ослабљено срце које сада ради са 20 одсто капацитета. У Клиничком центру Србије чека позив за трансплантацију срца у Аустрији. 

Милош Гајић каже да се брзо замарао и да није могао нормално да спава. "Спавао сам у седећем положају. Саопштили су ми да ми је срчани мишић врло ослабио", каже Милош.

"Болест од које Милош болује је болест у којој пропада ткиво срчаног мишића, сам мишић. Милош је дошао у ситуацију да су лимити са лековима доста истрошени", каже Петар Сеферовић, директор Клинике за кардиологију КЦС.

На клиници у Грацу операција кошта 100.000 евра. У Милошевом родном Крћевцу, мештани и пријатељи сакупљају новац. Ангажовали су се сви. Одштампали плакате, флајере, мајице.

"Некако смо сви заједно то осмислили. Један је предложио, потом су се други надовезали на то, тако да смо сви заједно осмислили мајице, флајере и дељење флајера по граду", каже Светлана Ристић.

За сада је прикупљена половина потребног новца. Гајићи се целог живота баве пољопривредом, и једино помоћ других може да омогући Милошу одлазак на лечење.

"Морамо да будемо уз Милоша, јер Милош је храбар дечко. Ниједног момента није посустао", каже мајка Лепосава.

"Апеловао бих и даље, као родитељ, на људе добре воље да нам помогну, пошто је велики новац у питању", каже отац Милован.

Породица Гајић моли све који су у могућности да што хитније уплате помоћ.  

Рачуни за помоћ:

За динарске и девизне уплате отоврени су рачуни у Комерцијалној банци.

Динарски рачун: 205-9001018163496-32

Девизни рачун: 90-310-1853678.7

Уколико су потребне додатне информације, телефон мајке Лепосаве је 034/831-492 и мобилни телефон број 063/18-48-635.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи