Читај ми!

Здравству повишица од два одсто

Повећање октобарских плата за два одсто и исто толико повећање у априлу следеће године предложили су Министарство финансија и Министарство здравља. За оне који имају најнижа примања у јануару ће се исплати новогодишња награда од 4.000 динара.

Министарство финансија и Министарство здравља предложили су представницима синдиката запослених у здравству повећање октобарских плата за два одсто и исто толико повећање у априлу следеће године.

Министри финансија и здравља, након састанка са представницима репрезентативних синдиката, рекли су да плате запослених у здравству неће бити смањиване, а применом капитационе формуле, којом ће се плате вредновати по учинку и обиму посла, то повећање би за неке могло да износи до два одсто, а за неке и више од четири одсто.

"Од 1. октобра почеће се са увођењем капитационе форме која ће значити награђивање по учинку па ће неки примити четири одсто више, а нико неће примити мање од постојеће плате", рекла је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Она је објаснила да ће два одсто више имати сви они који нису обухваћени применом капитационе формуле, а који раде у здравственим службама, а од оних који су обухваћени капитационом формулом, неки неће имати ништа, а неки ће имати повећање од четири одсто.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић рекао је да ће повећање плата здравствених радника у оквиру ребаланса буџета у октобру и априлу изности два одсто и додао да то не значи да ће за толико порасти плата свим радницима.

"Неком ће плата остати иста, а неком ће порасти за више од четири одсто, зависно од учинка", рекао је Динкић.

Динкић је додао да је Министарство финансија прихватило предлог синдиката здравствених радника да се онима који имају најнижа примања у јануару исплати новогодишња награда од 4.000 динара.

Састанку су присуствовали представници Самосталног синдиката запослених у здравству и социјалној заштити, Гранског синдиката запослених у здравству и социјалној заштити "Независност" и Синдиката медицинских сестатра и техничара.

Они су, како су рекли, углавном задовољни предлогом, а председник Самосталног синдиката Зоран Савић рекао је да ће се органи Синдиката изјаснити о предлогу будући да није задовољан повећањем од два одсто, али да је важно да се плате не смањују.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи