Читај ми!

Агенција "Тринити" пословала без проблема

Директор Јуте Александар Сеничић каже да је туристичка агенција "Тринити" у протеклих годину и по дана радила без проблема. Решење за сличне ситуације овој када су туристи остали без превоза и избачени из хотела, може бити увођење обавезног депозита за агенције, односно гарантног фонда, каже Сеничић.

Туристичка агенција "Тринити травел", чији су туристи због неизмирених обавеза агенције морали да се врате из Хургаде, у протеклих годину и по дана радила је без проблема, каже директор Националне агенције туристичких агенција (Јута) Александар Сеничић.

Сеничић је, гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је "Тринити" била чланица у процесу пријема у Јуту, односно да је био у току процес мониторинга рада те агенције и да је она била у статусу придруженог члана.

"Ово се десило на половини тог процеса, агенција је у протеклих годину и по дана радила савесно и није било проблема. Ништа није указивало да агенција има овакву врсту проблема, а рачун те агенције није био у блокади", рекао је Сеничић.

Према његовим речима, прошле године су значајно пооштрене мере за добијање лиценце организатора путовања, али да нико не може да гарантује да ће сви поштовати закон, те да се опет догодило да лоше пословање и неодговорно понашање власника доведу до тога да се гости нађу у непријатној ситуацији.

Сеничић је рекао и да Јута није могла да спречи такав развој догађаја, да се то десило изненада и да је Јута по први пут организовала два авиона у року од неколико сати и да редовним путем врати прве две групе туриста и агенције "Тринити" и осталих агенција.

"Јута може гарантовати да ће вас безбедно вратити у земљу, а за пословање агенција су задужене друге институције", рекао је Сеничић, додајући да оштећени грађани морају да се пријаве не телефон МУП-а Србије, који и води истрагу.

Сеничић је рекао да ће Јута, као решење за такве ситуације, предложити увођење обавезног депозита за агенције, односно гарантног фонда, што би, према његовим речима, требало да допринесе да се сличне ситуације више не понављају.

Почела контрола Тринитија

Шеф Одсека туристичке инспекције за Београд Владимир Лакић каже да је почела контрола агенције "Тринити травел", јер има путника који су код ње купили аранжмане за путовање у Бугарску и Грчку.

"Морамо објединити сву документацију, да видимо колико путника има, ко је уплатио, за које термине су уплаћени", рекао је Лакић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Лакић је рекао да је јуче почела контрола у присуству припадника МУП-а, да се прикупљају подаци и да је агенција била затворена.

Према његовим речима, има још путника који би требало да се врате из Египта 26. и 27. августа, али њима је плаћен и обезбеђен смештај.

Он је је истакао да је приликом последње контроле Тринитија установљено да је све било у реду, да је агенција пословала у складу са прописима и да није нађен никакав недостатак.

"Путницима смо увек саветовали и сада им говоримо да упуте писмену жалбу агенцији затим и нама и да се са свом документацијом обрате захтевом 'Таково осигурању' како би активирали полису осигурања, односно гаранцију путовања", рекао је Лакић.

Лакић је објаснио да, уколико је дошло до непоштовања услуге из програма путовања, путник треба прво да се жали агенцији, односно да покуша да постигне договор са агенцијом, како би му она исплатила обештећење.

Уколико не постигне договор са агенцијом, онда би требало да упути жалбу инспекцији, рекао је Лакић.

"Ако је путник незадовољан и ако агенција не изврши повраћај новца, инспекција предузима казнене мере и захтев за покретање прекршајног поступка против агенције и потом суд одлучује о казни", објаснио је Лакић.

Иначе, група српских туриста из Хургаде, којима је био ускраћен авиопревоз у Египту, допутовала је синоћ око 20 сати на београдски аеродром "Никола Тесла".

Авионом "Јата" стигло је укупно 137 путника, који због неизмирених обавеза агенције "Тринити травел" према египатском авиопревознику, нису могли да се са летовања врате у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи