Mедаље за информатичаре

Шест ученика из Србије освојило бронзане медаље на двадесетој Балканској информатичкој олимпијади, која је од 16. до 19. августа одржана у Београду.

На двадесетој Балканској информатичкој олимпијади (БИО), која је од 16. до 19. августа одржана у Београду, шест ученика из Србије освојило је бронзане медаље, саопштило је Друштво математичара Србије.

На двадесетој БИО учествовало је 13 екипа из девет земаља. Девет екипа такмичило се у званичној, а четири у незваничној конкуренцији.

У званичној конкуренцији су учествовале екипе Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Кипра, Македоније, Румуније, Србије, Турске и Црне Горе.

У незваничној конкуренцији су учествовале Б екипе Бугарске, Македоније, Србије и Црне Горе.

Свака екипа је имала руководиоца, његовог заменика и до четири такмичара. Укупан број такмичара је био 43, од тога 34 у званичној конкуренцији и 9 у незваничној конкуренцији.

Подељене су укупно 24 медаље и то две златне, пет сребрних и 12 бронзаних такмичарима који су учествовали у званичној конкуренцији, док је у незваничној конкуренцији додељено пет бронзаних медаља.

Бронзане медаље из А екипе Србије освојили су Борис Грубић и Демјан Грубић, обојица ученици Гимназије "Јован Јовановић Змај" из Новог Сада, и Марко Стошић, ученик Гимназије "Стеван Сремац" из Ниша.

Из Б екипе, бронзану медаљу освојили су Марко Баковић, ученик "Прве Крагујевачке Гимназије", Димитрије Ердељан, ученик Гимназије "Јован Јовановић Змај" из Новог Сада, и Предраг Милосављевић, ученик Гимназије "Стеван Сремац" из Ниша.

Руководилац А екипе Србије је био Драган Урошевић, виши научни сарадник Математичког института САНУ у Београду. Руководилац Б екипе Србије је био Никола Милосављевић, студент четврте године Природноматематичког факултета у Нишу.

Двадесету Балканску информатичку олимпијаду организовали су Друштво математичара Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Рачунарски факултет и фирме "Microsoft Development Center Serbia" и "Nordeus".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи