Читај ми!

Бајрамска софра у Крагујевцу

Поводом Рамазанског бајрама у центру Крагујевца постављена бајрамска софра на којој се окупило око 100 грађана. Софри присуствовао муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић, који је верницима честитао тај празник.

У центру Крагујевца поводом Рамазанског бајрама постављена је бајрамска софра на којој се окупило око 100 грађана.

Гости софре биле су породице исламске вероисповести из Крагујевца и њихове комшије, пријатељи, као и деца и махом старији суграђани и других националности и вере.

Бајранској софри у Крагујевцу присуствовали су и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић, представници католичке цркве и локалне самоуправе Крагујевца. Гост софре био и конзул Палестине у Србији Талал Елзик.

На Бајрамској софри, која је постављена у пешачкој зони у улици отвореног срца, послужене су бројне оријенталне посластице, попут баклава, тулумби, урмашица и алве, као и пите и сокови.

Јусуфспахић је уз честитке за Рамазански бајрам рекао да верници желе да се "Богом повежу и да се од Бога никада не одвежу".

"Драго ми је да смо слободни у овој нашој слободној земљи, јер ми смо Муслимани али смо и Србијанци. Можда се некоме овај термин не свиђа, али он је једини пут да неке луде главе, и са једне и са друге стране, схвате да је ово наша улица и да ово није само држављанство у смислу пасоша него и припадности, љубави према улици и комшији", поручио је Јусуфспахић.

И председник Скупштине Крагујевца Саша Миленић честитао је верницима Рамазански бајрам.

"Наше различитости и брига о праву на разликовање тек нас овлашћују да се изједначимо у људскости. Шта би био Крагујевац без обзира на број, без мањинских ромских породица, горанских, које чине једну неизбрисиву црту у том прекрасном шаренилу које зовемо идентитетом града Крагујевца", истакао је Миленић.

Бајрамску софру у Крагујевцу већ три године приређују Град Крагујевац и Исламска заједница Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи