Читај ми!

Tуристи из Хургаде стигли у Београд

Група туриста из Србије чији је повратак из Хургаде био неизвестан због неплаћеног авио-превоза, вратила се јутрос у Београд. У Tуристичкој инспекцији најављују да ће се одмах активирати две полисе агенције "Тринити".

Путници више туристичких агенција стигли су из Хургаде у Београд у 6.35. Они су јуче на аеродрому у египатском летовалишту чекали да се врате у земљу, пошто агенција "Тринити", која је потписала уговор о чартер лету са компанијом "Ер Каиро", није измирила дуговања.

Међу туристима су били и путници агенција "Понте", "Саб" и "Сан лајн", које су уредно платиле превоз за своје путнике. Од укупно 174 путника, њих око стотину су "Тринитијеви", док су остали путници других агенција, које су солидарно финансирале лет из Хургаде.

У Туристичкој инспекцији најављују да ће се одмах активирати две полисе спорне туристичке агенције, чија је укупна вредност око 50.000 евра.

"Један део тог износа ће бити употребљен да се санирају трошкови повратка путника агенције Тринити из Каира, а остатак ће кад се активирају те полисе бити за измиривање обавеза путницима који нису отпутовали, односно нису искористили своје аранжмане", каже Саша Сеничић из Јуте.

Председник Управног одбора Националне асоцијације туристичких агенција Зоран Арсеновић рекао је Бети да ће агенција "Тринити" бити одмах искључена из Јуте.

"Морам да обавестим да је наша одлука да 'Тринитијеве' путнике не повеземо из Београда с на то обзиром на то да не знамо њихову судбину, односно да ли је агенција измирила хотелске и остале услуге у Хургади, односно Шарм ел шеику", рекао је Стеван Буџић из туристичке агенције "Саб".

Државни секретар за туризам Горан Петковић и помоћник министра за Сектор туристичке инспекције Стојан Аризановић јутрос су разговарали са путницима чији је данашњи лет за Хургаду отказан.

Тим грађанима је сугерисан најбољи начин на који могу да заштите своја права, указано им је да је потребно да поднесу пријаву туристичкој агенцији, а након тога и жалбу Туристичкој инспекцији, као и да упуте захтев осигуравајућој кући чији је осигураник наведена агенција, како би се активирала полиса гаранције путовања због неизмирених обавеза према путнику.

Министарство финансија и привреде саопштило је да је обавештено да је туристичка агенција "Тринити" затворена и да њени радници нису дошли на посао, као и да се врши провера података о власнику те агенције.

Агенција "Тринити" у Египту има још три групе туриста. Једна, којима истиче аранжман, вратиће се у земљу на основу истог агенцијског договора. До повратка друге две групе, 26. и 27. августа, има још времена, током којег ће Јута и ресорно министраство решити проблем.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи