Писац и публика

Однос између писца и публике се стално мењао у зависности од технолошких, културних и друштвених фактора. Да ли је тај однос данас постаје све динамичнији, са већом интеракцијом него икада рaније, да ли се писци све више ослањају на своју публику као сараднике, критичаре и инспирацију, да ли публика преузима активнију улогу у стварању и обликовању књижевности… Саговорници: Љубица Арсић, књижевница, Дејан Стојиљковић, писац, др Игор Перишић, књижевни теоретичар и критичар

Гост емисије је Љубиша Јовановић, флаутиста, редовни професор ФМУ у Београду, оснивач и уметнички директор Бунт фестивала (Београдска уметничка нова територија) који почиње 23.10.

У емисији говоримо о новом филму Рајка Грлића "Свему дође крај“. Сценарио уз Грлића потписује и Анте Томић, о роману "Пророкова песма“ ирског писца Пола Линча, добитника Букерове награде за 2023. (преводилац је Бојан Боснић, издавач Booka), као и о премијери представе по А. П. Чeхову "Мушкасуза, у Југословенском драмског позоришту, идеја и режија Александар Поповски.

Припремили смо и причу о архитекти Николају Краснову, поводом изложбе "Свестрани уметник Николај Петрович Краснов - архитектонско наслеђе Београда" у Заводу за заштиту споменика културе.

Биће и речи и о књизи поезије "За зубима“ аутора Ивана Исаиловића (издавач Културни центар Новог Сада) као и о изложби False imago Ивана Шулетића u Галерији Non Canonico.

Једна од тема је и "Историја српске научно-фантастичне књижевности 19. и 20.века “ Александра Недељковића (издавач Еверест Медија).

Рубрика Јубилеј посвећена је четрдесетој годишњици научно-фантастичног филма Дејвида Линча који је настао по истоименом роману Френка Херберта из 1965. године.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори прилога: Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Јована Јанковић, Николина Дабетић, Ана Марија Грбић, Стефан Аћимовић, Снежана Ристић, Владимир Вукомановић Растегорац, Мирољуб Стојановић

Монтажери Шимон Цубота и Никола Загорац

Редитељ Рашко Милатовић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи