Војислав Бубиша Симић - Првих 100 година

Војислав Бубиша Симић, култна личност домаће музичке сцене, ове године је прославио свој 100. рођендан!

Као сведок многих значајних дешавања на српској музичкој сцени и сам је допринео њеном развоју, нарочито на пољу џез музике. С обзиром да се родио пре него што је џез званично почео да се свира у Србији, могао је од самог почетка да га прати, али и утиче на његов даљи пут, у почетку аматерски, а затим и професионално.

Документарни филм "Првих 100 година" обухвата цео век једног необичног и испуњеног животног пута. Како се живело у предратном Београду, музика у Србији за време окупације, "борба" за прихватање музике са запада у послератном комунистичком режиму, само су неке од ствари о којима Бубиша прича из прве руке.

Оснивање Џез оркестра РТБ, прве турнеје иза гвоздене завесе по источној Европи и Совјетском савезу, па затим и по западној Европи, награде, признања од америчких музичара и углед који је наш оркестар стекао у Европи и свету тих година, умногоме су Бубишина заслуга. Такође и оснивање Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије, покретање Београдског џез фестивала, фестивала забавне музике као што је Београдско пролеће и других широм Југославије, у директној су вези са Војиславом Бубишом Симићем.

Љубав према музици и неисцрпни ентузијазам који му дају енергију да ствара, не напуштају га до данашњих дана и чине га неприкосновеном личношћу у савременој српској музичкој историји.

Уредник: Доброслав Предић

Монтажер: Марко Драгојевић

Редитељ: Иван Милановић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи