Читај ми!

Музика у дигиталној ери

Како открића дигиталног доба мењају начин на који се музика пласира, које су могућности за музичаре и композиторе, какав је утицај на стварање новог звука и музичких стилова, шта пружају дигиталне платформе, на који начин вештачка интелигенција утиче на музичко стваралаштво, како дигитални алати помажу ствараоцима, да ли је оправдан страх од тога да вештачка интелигенција може довести до униформности музичког израза и умањи или замени људску компоненту креативног процеса… каква је будућност стварања музике у доба виртуелне и проширене реалности… о свему томе за Културни центар говоре: др Биљана Лековић, музиколог, др ум. Маја Боснић, композитор, Никола Јовановић, Universal Music Srbija

У копродукцији са Роси фестом Опера и театар Мадленианум 27. септембра на Великој сцени премијерно изводи оперу "Сестра Анђелика Ђакома Пучинија, поводом 100 година од смрти композитора. Исте вечери, у другом делу програма биће Гала концерт у оквиру Европских дана јеврејске културе, поводом 145. годинаод оснивања хора “Браћа Барух”. Тим поводом гост емисије је диригент Стефан Зекић.

Једна од тема емисије је реконструкција виле Прендић архитекте Милана Злоковића.

Биће речи о роману Бригите Рајман, "Брат и сестра“ у преводу Бојане Денић о књигама двоје песника млађе генерације – Стефана Басарића и Ирене Плаовић као и о делу "Писци у биоскопу“ Слободана Шијана.

Говоримо о филму "Сва лица доброте“ редитеља Јоргоса Лантимоса, који је и написао сценарио заједно са Ефтимисом Филипуом, о позоришној представи "Нико није заборављен и ничега се не сећамо", чији је текст настао према роману Мирјане Дрљевић а која је премијерно изведена на сцени Атељеа 212 и о стрипу "Дани што нестају” - аутор Тимоте ле Буше.

Прошло је 125 година од рођења Дјука Елингтона, џез пијанисте и композитора о томе говоримо у рубрици Јубилеј.

Уредник емисије Лидија Божић

Монтажери: Мирослав Николов и Шимон Цубота

Редитељ Рашко Милатовић

Аутори прилога: Николина Дабетић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јована Јанковић, Мирољуб Стојановић, Снежана Ристић, Владимир Вукомановић Растегорац, Ана Марија Грбић, Стефан Аћимовић

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи