Читај ми!

Олимпијски кругови

Емисија "Олимпијски кругови“ биће емитована 216. пут у суботу 14. септембра у 15.11 (РТС 2). Посвећена је учешћу олимпијског тима Србије на 33. Летњим Олимпијским играма у Паризу. Подсетићемо се како су наши спортисти освајали медаље и борили се за што бољи пласман у Француској. 

Србија је у Паризу имала 112 олимпијаца у 16 спортова и освојила је пет одличја - три злата, једно сребро и једну бронзу. Најпре су шампиони постали Дамир Микец и Зорана Аруновић у гађању ваздушним пиштољем у миксу.

Потом је свој сан остварио и Новак Ђоковић. Након бронзе у Пекингу, четвртог места у Лондону и Токију и ране елиминације у Рио де Жанеиру, српски тенисер коначно се домогао златне медаље. Није изгубио ни један сет на путу до финала, где је такође са 2:0 савладао фантастичмог Карлоса Алкараза.

Ватерполисти Србије такође су постали прваци Олимпијских игара. Након смене генерације у Токију нико није очекивао да ће освојити медаљу и то златну. Трећи пут за редом постали су шампиони.

До сребрног одличја у Паризу стигла је Александра Перишић у таеквонду, док су кошаркаши Србије били трећи. Бронзу су извојевали у дуелу са светским шампионом Немачком, али је полуфинална утакмица Србије и Сједињених Америчких Држава оцењена као најбоља на целом турниру. Америка је била на прагу пораза и тек у самом финишу је обезбедила тријумф.

У емисији ће бити речи и о резултатима осталих спортиста Србије, ко је све изненадио, а ко разочарао.

"Олимпијски кругови“ емитују се 17 сезона - од 2008. године. Уредник емисије је Предраг Милинковић.

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи