Читај ми!

Александрија Ајдуковић

Повод за разговор са уметницом Александријом Ајдуковић је њена актуелна изложба "Интеграција у три фазе" у Ликовној галерији Културног центра Београда.

Александрија Ајдуковић је фотографкиња, сниматељка, визуелна уметница, школовала се у Београду, Новом Саду и Бечу. Радила је као новински и архивски фотограф и као фотограф на филму. Предаје фотографију на Факултету за медије и комуникацију.

Трострука је финалисткиња Мангелос награде, добитница Награде Октобарског салона и Henkel Art Award за младог уметника. Њен филм Ибарска Highway награђен је на фестивалима у Грчкој и у Србији.

У емисији Александрија Ајдуковић говори о проширеном пољу фотографије и филма, о томе колико наше померање у нову микро средину мења наше животе, односно о томе зашто свака интеграција има најмање три фазе. У разговору о њеној уметности учествује и критичарка Данијела Пурешевић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Сунчица Јерговић

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару