Читај ми!

Право на сутра: Кошаре - испит за испитом

Редовно одслужење војног рока 1998. и 1999. године Ивица Михајловић из Врања са својим тек пунолетним вршњацима провео је на Кошарама.

Искуство и сцене са Кошара, које не би пожелео никоме, остаће заувек у души онима који су, каже, били у рову и који су преживели. Страхоте су почеле 1998. године са првим заседама ОВК-а. Српску караулу су тукли без милости - из ваздуха НАТО, а са копна из Албаније - припадници ОВК.

Све што га је снашло у ратном периоду одразило се се на планове које имао, јер су нестали. Са траумама је морао да се избори сам.

После много година одлучио је да настави студије Правног факултета које је због свих околности морао да напусти. Декан Правног факултета Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици Слободанка Ковачевић Перић и други професори  одлучили да га пронађу и да подрже његову жељу да заврши студије које ће за њега бити бесплатно. Тај гест га је изненадио и додатно је утицао на његову вољу да настави са испитима. Сада на правном пољу жели да помогне српском становништву на Косову и Метохији коме се годинама противзаконито одузима имовина.

Подршка за хероја са Кошара је минимално што је учињено, каже Слободанка Ковачевић Перић и истиче да учесници битке на Кошарама заслужују највеће заслуге и да је време да се њихов укупан стандард поправи.

Аутор емисије Светлана Вукмировић

Сниматељ Горан Копривица

Тонски сниматељ Мирослав Радишић

Расвета и возач Далибор Милутиновић

Монтажа Весна Грба

Реализација Весна Новаковић

 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару