Читај ми!

Добро је, добро је знати...

Савремена наука је изнела јасан став да је за постизање добрих резултата неопходан систематски приступ који обухвата међусобну повезаност и интеракцију између здравља људи, животиња и животне средине.

У овој емисији серијала "Добро је, добро је знати…" говорићемо о преклапајућим здравственим изазовима, заразним и незаразним болестима са којима се суочавају хумана и ветеринарска медицина као и о безбедности хране а све из угла савременог домета ветеринарске медицине. Гост емисије је проф. др Милорад Мириловић, декан Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду и редовни професор на Катердри за економику и статистику.

Наш гост је после завршеног факултета, одбранио магистраску тезу из Биотехничких наука: област Агроекономских наука – Економике пољопривреде. Прошао је сва академска звања којима претходе усавршавања а посебно је у организацији стручног удружења САД-а завршио едукацију за вођење менаџмента ризика у производњи свиња. За животни позив определио се још у свом родном Кузмину јер је желео да стекне знања из ове области како би помагао породици и својим животињама. Запосливши се на Факултету, успео је да обједини едукацију и ветерину, али и да свој научни рад прошири у области компјутера, економике и статистике. Завршио је велики број континуираних едукација и семинара. Члан је Српског ветеринарског друштва и Ветеринарске коморе Србије, саветодавног одбора научног часописа Ветеринарски гласник, као и међународног уређивачког одбора Ветеринарског журнала Републике Српске. Аутор је и коаутор више научних радова објављених у страним и домаћим часописима и презентованих на домаћим и међународним конгресима. Председник је Српског ветеринарског друштва од 2016. године.

Уредник је Маријана Вук Мрђа, монтажа Петар Гледић, редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије