Читај ми!

АРХИВ.dоc

25 година од НАТО бомбардовња СР Југославије

Моји хероји, Трезор - Александар Степановић, техничар у Одржавању магнетоскопа био је дежуран на свом радном месту у ноћи између 22. и 23. априла 1999. године. Седам година касније, 2006. године, водио је екипу "Трезора" на рушевине Абердареве, одакле су га извукли ватрогасци. Тада Аца Степановић звани Тајгер, први пут јавно причао о догађајима те ноћи, о свом рањавању, о онима који нису преживели бомбардовање, а највише о својим спасиоцима, четворици храбрих ватрогасаца који су чули његово дозивање, а затим га без обзира на претњу новог налета ракета, извлачили испод блокова, шута и греда и после једног сата са тешким телесним повредама, али живог, ставили на носила. О тим драматичним тренуцима сведоче и ватрагасци-спасиоци. Екипа "Трезора", заједно са Тајгером, посетила је и Ватрогасну станицу на Вождовцу чијем батаљону припадају Ацини спасиоци и снимила једног мирног априлског поподнева свакодневни живот и обавезе ватрогасаца.

- Учесници: техничар Александар Степановић; ватрогасци Драгољуб Лазовски, Адријан Идворјан, Милан Веселиновић, Дејан Вујовић, Татјана Савић, командир чете ватрогасног батаљона Вождовац Милош Мајсторовић; командир одељења ватрогасног батаљона Вождовац Ранко Млађан.

- Сниматељ Вељко Јевтовић, сниматељ звука Миљан Ђукић, асистент сниматеља Игор Стојковић, микроман Бошко Семиз, расветљивач Милош Миловановић, организатор Вук Андрејевић, реализатор Наташа Јањуз, монтажер Зорица Џабић, аутор Бојана Андрић

- Снимано 13.04.2006, премијерно емитовано 24.04.2006. у "Трезору"; Редакција за историографију

Наши хероји заувек, Трезор - Петнаест година касније, поново исто друштво поред рушевине у Абердаревој, кратак сусрет и реч две о променама насталим у међувремену. Неко је променио бригаду, неко остао у истој, неко је у пензији... Задовољство поновног сусрета се не крије, као и пре, нико не пропушта да истакне да је свој позив сам изабрао и да никад није зажалио. Велика храброст и спремност да помогну другима учинили од њих добре и ведре људе. На растанку договори о новом сусрету током овог пролећа, овог пута у РТС-у, где ћемо показати нашим пријатељима ватрогасцима просторе и радна места Телевизијанаца, од Таковске до Авердареве.

- Учесници: Адријан Идворјан, Драгољуб Лазовски, Дејан Вујовић, Милан Веселиновић-Алф, инж. Александар Степановић

- Сниматељ Тихомир Митровић, асистент сниматеља Саша Тодоровић, сниматељ звука Милан Ђорђевић, уредник истраживач Милена Јекић Шотра, монтажер Нада Додиг Зилџић, уредник Бојана Андрић

- Снимано 17.04.2021, премијерно емитовано 22.04.2021. у "Трезору"; Редакција за историографију

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару