Читај ми!

8. Бунт рок фестивал 2024, 1 полуфинале

Двадесет нових, неафирмисаних рок аутора и бендова из читаве Србије такмичиће се за победу и вредне награде, током три вечери програма 8. Бунт рок фестивала. Већина учесника овог јединственог националног музичког пројекта, посвећеног афирмацији нових музичара и аутора - први пут ће наступити у ТВ студију и представити се аудиторијуму.

У сваком од два полуфинала, представиће се по 10 такмичара, а у финале - одлуком Стручног жирија, пролази по пет бендова или аутора. У великом финалу Бунт рок фестивала 2024, у суботу 25. маја - представиће се укупно 10 финалиста.

Водитељи програма фестивала и ове године су, уз ауторку пројекта - Бранку Главоњић, биће музичари Зоран Стефанов Исказ и Александар Марковић Лама.

У првом полуфиналу Бунт рок фестивала 2024, представиће десет учесника такмичарског програма фестивала: "Бристол“, "Шут“, "No intent“, "L`ment”, “Маршали“, "Noah“, "Интернаут“, "Афотичка зона“, "Riverside бенд“ и "Red Danger“.

Стручни жири ће ове године радити у истом саставу као и прошле године: Маја Цветковић ("Е play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд "Репетитор"), Милош Игњатовић ("Дорћол плац") и Милован Бошковић ("Земља грува").

У ревијалном програму првог полуфинала БРФ2024 наступиће музичке групе "Sin Seekas“ и "Кени није мртав“.

Све такмичарске песме (live аудио), можете послушати овде

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система РТС-а, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде Радио-телевизије Србије али и друге награде које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала. Такође, најбољи бендови/такмичари добиће и прилику да наступе на најпрестижнијим музичким фестивалима у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив "Бунт рок турнеја".

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић. Бунт је најдуговечнија рок емисија (у историји РТС-а, у Србији као и у европским оквирима) - у континуитету се емитује већ 21 годину.

Пратите уживо на РТС2, РТС Планета и РТС Звук - четвртак 23. мај у 21.45 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије