Читај ми!

Културни центар

У овонедељном Културном центру тражимо одговор на питање: зашто је међугенерацијски јаз постао учестала тема друштвених наука, медија и свакодневног говора?

О овој теми говоре: Проф. др Татјана Мамула Николић, Факултет за менаџмент Универзитета Метрополитан, проф. др Драган Станојевић, социолог, Филозофски факултет у Београду, Наташа Тодоровић, психолог, Црвени крст Србије, проф. др Татјана Миливојевић, психотерапеут, филозоф, Академија за хумани развој.

Гост емисије је Бранко Анђић, писац и преводилац, добитник Награде града Београда за књижевност и преводно стваралаштво, који живи на релацији Београд - Буенос Ајрес. Са њим разговарамо о награђеној књизи "На мапи утопије“, о недавно објављеној збирци прича хиспаноамеричких ауторки нове генерације "Бунтовнице с разлогом“, као и о предстојећој изложби фотографија "2х4, лице аргентинског танга“ у Галерији Библиотеке града Београда.

У емисији ће бити речи о следећим темама:

У Атељеу 212 премијерно је изведена представа "Нестајање“ у режији Сање Митровић, чије вредности критички разматрамо.

У фокусу књижевне критике је Ерленд Лу и његова есејистичка проза "Преговори са стварношћу“ – годину дана на једном точку.

Пажњу посвећујемо и анимираном филму и иницијативи под називом "Подржи цртаће“.

Говоримо о недавно објављеној збирци изабраних песама Петра Матовића "Као ехо на сонару" као и о 4. Међународном фестивалу краткометражног документарног филма "Бистре реке“.

Представићемо и зборник радова "Поезија и поетичка начела Лазе Костића“.

У рубрици Јубилеј говоримо о Ботаничкој башти "Јевремовац“ која је основана пре 150 година.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори прилога: Јована Јанковић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Снежана Ристић, Владимир Вукомановић Растегорац, Ана Марија Грбић, Стефан Аћимовић, Николина Дабетић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије