Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Љубав је увек жртва - Ивана Димић

Многи су тумачили размишљања Иване Димић. Многи су са њом разговарали. Давала је велики број интервјуа покушавајући да објасни компликовани однос мајке са ћерком. За роман у коме тај однос описује добила је Нинову награду. Тај однос мајке и ћерке је толико деликатан у свакој породици и увек даје усмерења ка даљим решавањима ситуација у животу.

Толико смо пута Ивану Димић сретали као писца, драматурга, преводиоца. Са њом се увек разговарало о свему, а суштина њене личности и посвећеност остали су неистражени.

Тешко је било разговарати са особом која све оно што је у нама износи и објашњава. Сва њена дела имају једну поруку да човек кроз своје стваралаштво решава своје недоумице, а кроз то сви други добијају рецепте савладавања сопствених демона.

Награђена Ниновом наградом једна од пет жена за ову уважену награду објашњава у овом разговору своје корене и утицај дома и васпитања на све оно што јој се догађало и кроз шта је током писања пролазила.

Невероватна количина ангажовања у позоришту, култури, превођењу, представља интелектуалца у свом суштинском значењу.

На око једноставна - у суштини слојевита и компликована кроз писање и рад даје решење многих недоумица свих оних који не знају како да реше оно што их мучи.

Ретко и искрено казивање из кога се много научи.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара