Читај ми!

Смисао љубави

О контроверзном односу малолетнице и средовечног мушкарца, о ломљивости и крхкости људске душе.

Трагом представе Како сам научила да возим по тексту Поле Вогел (Хартефакт кућа) глумац Светозар Цветковић и млада редитељка Тара Манић говоре о контроверзном односу малолетнице и средовечног мушкарца. Шта је природа једног таквог односа, на чему се он заснива и гради, како је и на који начин успостављен и развијан, да ли је реч о манипулацији и злоупотреби ауторитета с једне стране и женствености с друге, ко кога манипулише и злоупотребљава, где је граница једног таквог односа и да ли је граница прекорачена? Најзад, шта су узроци, а шта последице једног таквог односа, да ли се он темељио и градио на љубави и поверењу или је по среди нешто треће и неприхватљиво?

Трагом представе Стаклена менажерија по тексту Тенеси Вилијамса (Театар и опера Мадленијанум) редитељка Ивана Вујић говори о крхкости и ломљивости људске душе, о трагању за ослонцем, срећом и љубављу, о изопштености стигматизованих и аутостигматизованих људи, о нади и безнађу, о узроцима и последицама живота у дисфункционалним породицама, о жељи и илузијама о бољем, садржајнијем животу.

Иако је реч о различитим представама, аутор серијала Читање позоришта и у овој епизоди настоји да успостави феноменолошке везе међу њима, пре свега на тематском и идејном плану.

Аутор и уредник серијала је Слободан Савић

Читање позоришта Читање позоришта

Autor:
Слободан Савић

Најдуговечнији специјализовани ТВ серијал о савременом позоришту у региону, аутора и уредника Слободана Савића, на програму је једном месечно (РТС 2). [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије