Читај ми!

Културни центар

Гост Културног центра је Дејан Радовановић, археолог и директор Регионалног завода за заштиту споеменика културе Смедерево, а поводом награде за животно дело коју му је доделило Друштво конзерватора Србије, за изузетне резултате постигнуте на пољу истраживања, заштите, популаризације и очувања културног наслеђа.

У фокусу емисије су музеји у Србији и трагање за одговором: да ли су музеји јавни сервис и да ли би то требало да буду? У фокусу говоре: др Милица Божић Маројевић, др Владимир Кривошејев и др Адам Црнобрња.

У емисији представљамо филм “Бунтовник са разлогом” посвећен сценаристи, редитељу, критичару и педагогу Николи Стојановићу, приказаном на 71. Мартовском фестивалу.

Из позоришног репертоара Народног позоришта у Београду, издвојили смо премијерно извођење и врло необично тумачење Нушићеве комедије "Мистер долар“, у режији Милоша Лолића.

Пажња књижевне критике ове недеље окренута је роману “Поништено” француског писца Мишела Уелбека. Представљамо и нови роман “Вир” писца и редитеља Филипа Чоловића, као и Зборник савремене домаће филмске критике коју је објавио Филмски центар Србије. У прилогу посвећеном архитектури присећамо се Црнотраваца, чувених неимара и градитеља најлепших здања у Београду и Србији. Поводом три деценије од смрти Курта Кобејна, сећамо се и вртоглавог успеха алтернативне рок групе “Нирвана”.

Уредник емисије: Светлана Илић

Монтажер: Никола Манић

Редитељ: Рашко Милатовић

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се